ua en ru

Рада розраховує на допомогу експертів НАТО у напрацюванні проекту щодо розмінування

Рада розраховує на допомогу експертів НАТО у напрацюванні проекту щодо розмінування Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко подякувала за постійну підтримку НАТО, яка надається Україні

Верховна рада України розраховує на фахову допомогу експертів НАТО у напрацюванні нового законопроекту про гуманітарне розмінування. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, 13 вересня відбулась зустріч першого заступника голови ВР Ірини Геращенко з помічником генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки, послом Алехандро Альваргонсалесом.

Геращенко подякувала Альваргонсалесу за фахову допомогу експертів НАТО по напрацюванню закону "Про національну безпеку України". Вона висловила сподівання на подальшу продуктивну співпрацю та повідомила, що наразі триває робота по напрацюванню законопроекту у сфері гуманітарного розмінування.

"Ми прагнемо, аби новий законопроект про гуманітарне розмінування також відповідав стандартам країн НАТО, тому розраховуємо на фахову допомогу експертів альянсу", - повідомила замголови ВР.

Крім того, Геращенко подякувала за постійну підтримку НАТО, яка надається Україні задля імплементації реформ в усіх сферах, зокрема у сфері нацбезпеки та оборони. Політик повідомила, що Україна залишається відданою євроатлантичному курсу.

Нагадаємо, у кінці липня на Донбасі військові сапери знищили 50 заборонених мін, завезених з Росії.

Як писало РБК-Україна раніше, Міноборони у серпні повідомило, що за час проведення ООС неочищеними від вибухонебезпечних предметів залишаються 7 тисяч га територій.