ua en ru

Рада провалила законопроект про поправки в "закон Савченко"

Рада провалила законопроект про поправки в "закон Савченко" Фото: Верховна Рада ("УНІАН")

Законопроект був відхилений у другому читанні

Верховна Рада України провалила у другому читанні урядовий законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення", передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що прийняття документа в другому читанні підтримали лише 209 парламентарів, а його напрямок на повторне друге читання - 217 депутатів ВР.

"Законопроект №5259 відхилений", - підсумував спікер Ради Андрій Парубій.

Передбачалося, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі, крім визначених цим законопроектом випадків.

Планувалося встановити, що зарахування судом терміну попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості проводиться з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

При цьому в разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, передбачалося, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі .

Пропонувалося встановити, що в разі засудження до позбавлення волі за вчинення злочину повторно, рецидив злочинів попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Після цього Парубій закрив вечірнє засідання ВР.

Нагадаємо, в лютому Рада підтримала за основу урядовий законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення". За документ з другого разу проголосували 235 парламентарів (спочатку 214 нардепів).