ua en ru

Рада прийняла за основу законопроект щодо правок в "закон Савченко"

Рада прийняла за основу законопроект щодо правок в "закон Савченко" Фото: Рада прийняла за основу законопроект

За документ проголосували 235 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу урядовий законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення". За документ з другого разу проголосували 235 парламентарів (спочатку 214 нардепів), передає кореспондент РБК-Україна.

Пропонується передбачити, що попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім визначених цим законопроектом випадків.

При цьому зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Разом з тим, у разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Нагадаємо, Рада прийняла за основу закон про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків.