ua en ru

Рада може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань

Рада може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Юристи запевняють, що даний закон нічого вирішить, але прийняти його необхідно

Верховна рада України може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань. Про це сказано в матеріалі РБК-Україна "Булінг у законі: як депутати пропонують боротися з дитячою агресією".

Відзначається, що адміністративну відповідальність нестимуть батьки дітей-кривдників або агресори.

"Парламентарі розраховують на ухвалення законопроекту на одному з найближчих засідань. І юристи, і психологи згодні з необхідністю прийняття антібулінгового закону, проте запевняють, що сам документ нічого вирішить", - сказано в статті.

На думку юриста Олександра Деметьева, законопроект, запропонований парламенту, необхідно доопрацювати, щоб під визначення булінг не потрапляли звичайні побутові конфлікти в школах. Однак нардеп Олександр Співаковський запевняє, що в документі є критерій відмінності булінгу від звичайного конфлікту.

"У законі є критерій відмінності булінгу від звичайного конфлікту. По-перше, це систематичність цькування, по-друге - кількість людей, які це роблять, і це наслідки образливих дій. Також цей закон можна застосувати і проти вчителя, якщо такі факти будуть доведені , його можна притягнути до відповідальності. Це теж нескладно встановити, якщо були випадки систематичної цькування учня вчителем", - пояснив РБК-Україна парламентар.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що МОН завершило підготовку правової бази по відповідальності за булінг; законопроект з відповідною доробкою готовий до прийняття у парламенті.

Як писало РБК-Україна, 7 вересня комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній раді прийняти законопроект №8584 щодо протидії булінгу.