ua en ru

Рада прийняла звернення до країн-гарантів про надання допомоги

Верховна Рада України в закритому режимі прийняла звернення про надання допомоги до країн-гарантів незалежності і суверенітету України, територіальної цілісності, а також міжнародних організацій.

Верховна Рада України в закритому режимі прийняла звернення про надання допомоги до країн-гарантів незалежності і суверенітету України, територіальної цілісності, а також міжнародних організацій (постанова № 4334). За відповідне рішення проголосувало 303 народних депутати, повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проголосувало "за" 303 народних депутати. Жодного проти", - сказав Шевченко.

У постанові зазначається, що у зв'язку з військовими діями Російської Федерації проти України Верховна Рада України звертається до парламентів держав-сторін Будапештського меморандуму та міжнародних організацій із закликом направити спеціальні моніторингові місії з метою ознайомлення з реальним станом справ в Україні.

Також ВР звернулася до своїх урядів для надання необхідної допомоги з охорони ядерних об'єктів в Україні.

"Верховна Рада України запрошує ООН, ОБСЄ, Раду Європи, Європейський союз, НАТО, СНД та інші заінтересовані міжнародні структури організувати виїзні засідання своїх органів в Україні", - йдеться в постанові.

Верховна Рада також виступає з ініціативою створення групи для проведення переговорів з Росією з метою нормалізації відносин з РФ та деескалації ситуації в Європі.

"Закликаємо продемонструвати солідарність з українським народом та захистити суверенітет і територіальну цілісність України. Потурання військовим діям проти України може мати непоправні наслідки для всього світового миро порядку", - йдеться в документі.