ua en ru

Рада пропонує звільняти військових через відсутність за місцем служби

Рада пропонує звільняти військових через відсутність за місцем служби Фото: засідання Ради (twitter.com/TheBankova)

Військових зможуть звільняти після двох місяців відсутності за місцем служби

Верховна рада України пропонує звільняти військових через відсутність за місцем служби без поважних причин більше двох місяців. За відповідне рішення проголосували 247 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, нардепи прийняли за основу законопроект про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення питань проходження військової служби з метою забезпечення повноцінного функціонування ЗСУ.

Законопроект пропонує передбачити можливість звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу ЗСУ військовослужбовців, які відсутні за місцем служби без поважних причин більше двох місяців.

Відповідні зміни пропонується внести до статті 8, 10-1, 15 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", до статті 9 закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", а також до статті 26 закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент схвалив зміни до тривалості відпустки для військових. Зокрема, до тривалості відпустки не буде входити час, необхідний для проїзду по Україні.