ua en ru

Парламент схвалив зміни до тривалості відпустки для військових

Парламент схвалив зміни до тривалості відпустки для військових Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

До тривалості відпустки не буде входити час, необхідний для проїзду по Україні

Верховна рада України на пленарному засіданні 27 лютого 2018 року підтримала внесення змін до закону про соціальний і правовий захист військових щодо неврахування часу проїзду в межах країни до місця проведення відпустки і назад. Відповідне рішення підтримали 236 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, законопроект пропонує внести зміни до статті 101 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", згідно з яким час, необхідний для проїзду у межах України до місця проведення наданої відпустки і назад, не зараховуватиметься до тривалості щорічної основної відпустки військовослужбовців. Також ця норма стосуватиметься відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин, які надаються в особливий період під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада підтримала створення Міністерства у справах ветеранів. Міністерство планується створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.