ua en ru

Рада з третьої спроби схвалила програму діяльності Кабміну

Рада з третьої спроби схвалила програму діяльності Кабміну Фото: ВР схвалила програму діяльності Кабміну

Програму підтримали 243 депутати ВР

Верховна Рада України схвалила програму діяльності Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.


За відповідну постанову №4426 з третього рази проголосували 243 парламентарія при 226 необхідних.

Першим пунктом у ньому значиться "Реформа національної безпеки і оборони". А саме: впровадження нових методів оцінки загроз у сфері безпеки, поліпшення систем державного стратегічного планування та прогнозування з метою виявлення та запобігання кризових ситуацій.

Так само у постанові зазначається, що складовими програми діяльності Кабміну є так само виконання обов'язків, передбачених Угодою про асоціацію між Україною і Євросоюзом, Європейським співробітництвом з атомної енергетики їх державами-членами, Угодою про зону вільної торгівлі, Меморандумом про співпрацю з МВФ, Коаліційною угодою і Планом законодавчого забезпечення реформ

Так само в постанові зазначено, що протягом місяця після схвалення постанови цієї Програми Кабінет Міністрів України забезпечить підготовку та подання оперативного плану антикризових заходів до кінця 2016 року.

Після провалу першого голосування за постанову, Гройсман закликав нардепів підтримати новий уряд. "Шановні колеги, цей уряд потребує вашої підтримки і не тільки сьогодні, а й надалі наше співробітництво. Ми повинні все зробити, щоб бути об'єднаними, приймати правильні рішення і забезпечити розвиток України. Я переконаний в тому, що люди, які увійдуть до складу уряду будуть здатні це зробити",- сказав глава Кабміну Володимир Гройсман, зачитуючи затверджений склад уряду.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила новий склад уряду. За призначення нових міністрів "пакетом" проголосували 239 парламентаріїв.

Парламент обрав Володимира Гройсмана на пост прем'єр-міністра України. Відповідне рішення підтримали 257 парламентаріїв.