ua en ru

Рада планує встановити однорівневу процедуру адміноскарження контролюючих органів

Рада планує встановити однорівневу процедуру адміноскарження контролюючих органів Фото: ВР України

За відповідний законопроект проголосували 234 нардепів

Верховна Рада України планує встановлення однорівневої процедури адміністративного оскарження рішень контролюючих органів. За відповідний законопроект №4515 проголосували з другого разу 234 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

“Скарги на рішення контролюючих органів, у тому числі митниць, подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику", - сказано в проекті закону.


Тобто, передбачається, що скарги на рішення контролюючих органів, у тому числі митниць, будуть подаватися до Державної фіскальної служби України, що реалізує державну податкову і митну політику. Таким чином, контролюючим органом вищого рівня для всіх територіальних контролюючих органів буде центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Законопроектом також пропонується привести термінологію у відповідність до діючих реалій, чітко розмежувати повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики (Міністерства фінансів України) та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику (Державна фіскальна служба України), в тому числі передбачити надання права видання підзаконних актів у формуванні податкової та митної політики Мінфіна.

Документ розроблено з метою реалізації рекомендацій місії Міжнародного валютного фонду щодо скорочення процедури адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР розпочне п’яту сесію з 6 вересня.