ua en ru

Рада відправила на доопрацювання проект про безпеку використання ядерної енергії

Рада відправила на доопрацювання проект про безпеку використання ядерної енергії Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Очікується, що прийняття закону збереже імідж України у світі як спроможної забезпечити безпечне використання ядерної енергії

Парламент відправив на повторне перше читання у комітет законопроект №7471 "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії", передає кореспондент РБК-Україна.

За таке рішення після кількох невдалих спроб проголосували 233 депутати парламенту. Документ розглядали за повною процедурою.

Метою документу є уникнення послаблення державного регулювання безпеки використання ядерної енергії.

Законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", щоб обмежити дію зазначеного закону на нагляд за дотриманням вимог безпеки використання ядерної енергії.

Крім того, дія цього проекту не поширюється на порядок видачі, переоформлення та анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності у сфері використання ядерної енергії і здійснення контролю за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов у зазначеній сфері. Відповідні зміни вносяться до закону "Про ліцензування видів господарської діяльності".

Очікується, що прийняття закону забезпечить здійснення держрегулювання у сфері використання ядерної енергії із врахуванням міжнародних вимог до здійснення такої діяльності для забезпечення її безпеки, збереження іміджу України у світі як країни, яка виконує свої міжнародні зобов’язання та країни, що спроможна забезпечити безпечне використання ядерної енергії.

Нагадаємо, ВР відправила на повторне перше читання законопроект №5550 "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії". Підкреслимо, що кілька нардепів у ході обговорення проекту відзначили, що прийняття документа може загрожувати закриттям рентгенологічних кабінетів.