ua en ru

Рада планує підвищити штрафи за ігнорування ременів безпеки

Рада планує підвищити штрафи за ігнорування ременів безпеки Ілюстративне фото (flickr.comphotos/media-k)

Штраф планують збільшити з 51 до 850 гривень

Верховна рада прийняла за основу законопроект №8492 щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України, передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 240 нардепів.

Зокрема, проектом пропонується внести зміни в частині 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити штраф за порушення правил користування ременями безпеки та шоломами з 51 гривні до 850 гривень. Таке збільшення пов'язане зі значною суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки і мотошоломів водіями і пасажирами.

Відзначимо, що за офіційними даними Національної поліції, щорічно на дорогах України гине не менше 3500 чоловік і травмуються не менше 35 тисяч. Тобто, кожен день на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП) Україна є одним з лідерів серед європейських країн.

Рада планує підвищити штрафи за ігнорування ременів безпеки

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, у Верховній раді зареєстрували законопроект, який передбачає збільшення штрафів за ігнорування ременів безпеки з 51 до 850 гривень.

Одна з авторів законопроекту, народний депутат Ганна Гопко заявила, що в разі прийняття внесеного у ВР законопроекту №8492 перевіряти ремені безпеки в автомобілях будуть за допомогою відеофіксаторів.