ua en ru

Рада відмовилася знімати обмеження з придбання акцій іноземних суб'єктів літакобудування

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2563 "Про внесення змін у статтю 22 закону України "Про захист економічної конкуренції" щодо державного контролю за концентрацією суб'єктів господарювання".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2563 "Про внесення змін у статтю 22 закону України "Про захист економічної конкуренції" щодо державного контролю за концентрацією суб'єктів господарювання". За відповідне рішення проголосували лише 147 депутатів.

Даний законопроект пропонує зняти обмеження з придбання вітчизняними підприємствами акцій (паїв) іноземних підприємств - суб'єктів літакобудівної промисловості.

Автори законопроекту зазначають, що прийняття даного закону створить сприятливі умови для збереження і зміцнення виробничого потенціалу вітчизняного авіабудування, виведення науково-технічного, промислового, конструкторського та кадрового ресурсів на рівень, який відповідає умовам сучасного конкурентного середовища, а також створить умови тривалої стабілізації і розвитку літакобудівної промисловості.