ua en ru

Рада схвалила закон про новий формат діяльності Держмитслужби

Рада схвалила закон про новий формат діяльності Держмитслужби Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Тероргани відомства будуть здійснювати діяльність як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи

Парламент схвалив у другому читанні законопроект №2318-1 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення структури управління у сфері державної митної і податкової політики", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 275 нардепів.

Передбачається новий формат діяльності Держмитслужби як єдиної юридичної особи, у зв'язку з чим її територіальні органи будуть здійснювати діяльність як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи. Документом також узгоджуються положення законодавчих актів України у зв'язку з проведенням реформи митних органів.

Зокрема, вводиться можливість створення центральним органом виконавчої влади відокремлених підрозділів без статусу юрособи, що забезпечує можливість здійснення діяльності органом державної влади як єдиною юридичною особою.

Крім того, у зв'язку з реформуванням системи органів державної влади, що реалізують державну митну і податкову політику, вносяться зміни в понятійний апарат в законодавстві.

Документом передбачено норми про можливість делегування керівником центрального органу виконавчої влади керівнику тероргана, як відокремленого підрозділу апарату центрального органу виконавчої влади, окремих повноважень, згідно з положенням про територіальному органі.

Також у законі визначено особливості оплати праці держслужбовців центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, їх територіальних органів, з урахуванням положень Митного кодексу України та Податкового кодексу України

Нагадаємо, 3 грудня парламент прийняв цей законопроект за основу в першому читанні.

Як писало РБК-Україна раніше, Кабмін вніс у Раду законопроект про внесення змін у сфері державної митної та податкової політики 28 жовтня. Тоді текст проекту був відсутній.