ua en ru

Рада направила на повторне друге читання законопроект про військові містечках

Народні депутати направили на повторне друге читання  законопроект № 0907 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань військової служби, соціального захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їх сімей".

Народні депутати направили на повторне друге читання законопроект № 0907 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань військової служби, соціального захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їх сімей". За відповідне рішення проголосували лише 254 нардепи.

Законопроект пропонує доповнити Житловий кодекс статтею 5-1 "Військове містечко".

"Військове містечко - територія окремої земельної ділянки (ділянок) разом з розташованими на ній (них) службовими будівлями і спорудами, жилими будинками і жилими приміщеннями в інших будівлях, що взяті на облік і обслуговуються квартирно-експлуатаційними органами (підрозділами) Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, закріплені за ними на праві оперативного управління та призначені для постійного розміщення, забезпечення функціонування і життєдіяльності одного чи декількох органів військового управління, з'єднань, військових частин чи їх підрозділів, військових навчальних закладів, установ та організацій", - йдеться у підготовленому до другого читання законопроекті.

Крім того, законопроект пропонує прописати у Житловому кодексі правила виселення осіб з жилих приміщень, розташованих у військових містечках та ін.