ua en ru

Рада обрала нового главу закордонного комітету замість Яременка

Рада обрала нового главу закордонного комітету замість Яременка Фото: Олександр Мережко (facebook.com KlymenkoTime)

Яременка відправили у відставку

Верховна рада України обрала нового главу комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість чинного Богдана Яременка, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Рада 317 голосами підтримала призначення Олександра Мережка на пост глави комітету. Відзначимо, раніше Мережко був членом комітету з питань правової політики.

"Обрати Мережко Олександра Олександровича - народного депутата України, члена депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" головою комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків члена комітету з питань правової політики", - сказано у тексті постанови.

Таким чином, Яременко звільнили від виконання обов'язків голови комітету, разом з тим, він залишається його членом.

Нагадаємо, раніше фракція "Слуга народу" анонсувала, що визначиться з кандидатурою на пост глави комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики на цьому тижні.

Як писало РБК-Україна, на початку грудня глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що питання звільнення народного депутата Богдана Яременка повторно розглянуть на засіданні фракції "Слуга народу".

Так, 5 грудня Рада відмовилася призначати нового главу комітету парламенту з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва на заміну Богдану Яременку.