ua en ru

Рада хоче ввести штрафи за порушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин ".

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №4987-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин ". За відповідне рішення проголосували 228 нардепів.

Проект закону вносить зміни передбачаються зміни до закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин", згідно з якими цей закон має поширитися на фізичних осіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження.

Також законопроект дає визначення терміну "господарства населення", запроваджується груповий ідентифікаційний номер тварині, встановлюється компенсація вартості робіт та послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються і розводяться населенням, за рахунок коштів державного бюджету тощо.

Також законопроект передбачає врегулювати питання адміністративної відповідальності за порушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин, впровадження санкцій до громадян та посадових осіб при виявленні таких порушень та повноважень посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ветеринарної медицини і Міністерства внутрішніх справ України щодо правомочності застосування цих санкцій.

Водночас проектом закону передбачається , що у період до 1 січня 2015 р. така відповідальність до громадян не застосовується, що дозволить попередити ситуацію, коли кошти з бюджету для реалізації даного законопроекту ще не будуть виділені, а до відповідальності будуть притягувати з дати набрання чинності закону.