ua en ru

Рада 14-17 березня може повернути повноваження податкової міліції

Рада 14-17 березня може повернути повноваження податкової міліції Фото: Рада може повернути повноваження податкової міліції

Можливо, депутатам доведеться вносити зміни в податкове законодавство

Можливо на наступному пленарному тижні, 14-15 березня, Верховна Рада України поверне повноваження податкової поліції. Про це повідомила голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ніна Південця в матеріалі РБК-Україна "Відкрийте поліції: як Верховна рада позбавлялася, але не позбулася податкової міліції".

Південця зазначила, що її поправка не стосувалася функціоналу податкової міліції, і вносити зміни в податкове законодавство депутатам все-таки доведеться.

"Ми змушені будемо це зробити, поки не створимо новий орган", - впевнена вона.

За її словами, на наступному тижні, вона ще раз подасть до парламенту законопроект зі змінами до Податкового кодексу, які дозволять врегулювати ситуацію. І буде наполягати на якнайшвидшому його прийнятті на наступному пленарному тижні – 14-17 березня.

Нагадаємо, раніше Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що служба фінансових розслідувань повинна підкорятися Мінфіну.