ua en ru

Працівники головного аеропорту Ізраїлю заявили про страйке

Працівники головного аеропорту Ізраїлю заявили про страйке Фото: аеропорт імені Бен-Гуріона (twitter.com/UkrZaKordonom)

25,5 тис. пасажирів, що летять на 160 рейсах, будуть змушені шукати альтернативні плани поїздок

Співробітники міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві (Ізраїль) заявили, що в п'ятницю і суботу, 1 і 2 грудня, влаштують частковий страйк, передає The Jerusalem Post.

Так, страйк почнеться о 17:00 за місцевим часом в цю п'ятницю, 1 грудня. Аеропорт буде залишатися закритим до 18:00 в суботу, 2 грудня. Будуть дозволені трансатлантичні рейси для зльоту і посадки.

Причиною страйку називають рішення МВС дозволити місцевим муніципалітетам стягувати податки з майна в аеропорту.

За оцінками, 25,5 тис. пасажирів, що летять на 160 рейсах, будуть змушені шукати альтернативні плани поїздок. У суботу рейси відновляться з 9 вечора. Частина персоналу буде залишатися на місці для оперативного реагування в разі надзвичайних ситуацій.

Консульська служба Міністертва закордонних справ України в своєму Twitter попереджає українців про страйки, щоб громадяни змогли спланувати свої поїздки.

Аеропорт імені Бен-Гуріона є головними воротами стани - через нього за рік свої поїздки в Ізраїль здійснюють більше 90% пасажирів.

Нагадаємо, в середу, 22 листопада, після 15:00 годин в Стамбулі поліція почала перевіряти інформацію про бомби на борту двох українських літаків. Співробітники служби безпеки міжнародного аеропорту Ататюрка в Стамбулі повідомили, перевірялися літаки компанії "Міжнародні авіалінії України".