ua en ru

Робота Криворізької ТЕС може зупинитися 11 квітня

Робота Криворізької ТЕС може зупинитися 11 квітня Фото: Всеволод Ковальчук

Криворізька ТЕС зупиниться після завершення опалювального сезону в регіоні

Криворізька теплова електростанція може припинити роботу з 11 квітня через дефіцит антрацитового вугілля в робочому режимі. Про це повідомив в.о. голови ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук Facebook.

"Диспетчер "Укренерго", отримавши графік з нульовим навантаженням Трипільської ТЕС, дав стандартну команду на зупинку енергоблоків станції. Аналогічна ситуація має місце на Зміївській ТЕС та Криворізької ТЕС, які також працюють на вугіллі антрацитної групи", - заявив Ковальчук.

За його словами, ці станції також технологічно готові до припинення генерації електроенергії. З 6 квітня планується зупинка Зміївської ТЕС, орієнтовно з 11 квітня - після завершення опалювального сезону в регіоні - Криворізької ТЕС.

"Ми ретельно прорахували всі аспекти стійкості енергосистеми, спільно з генеруючими компаніями розробили план безаварійного відключення енергоблоків, і зараз повністю готові до сценарію з "відключенням" блоків, що працюють на вугіллі антрацитної групи", - підкреслив Ковальчук.

Він також додав, що об'єднана енергосистема України працює в постійному режимі, ситуація повністю контролюється. Пікові навантаження покриваються за рахунок генерації блоків ТЕС, що працюють на вугіллі газової групи, а також ГЕС і ГАЕС. Запаси вугілля зростають і на сьогодні становлять 1 млн 406 тис. тонн для марки Г і 499 тис. тонн антрациту.

Друзі, я завжди намагаюся писати коротко, але тут так не вийшло. Сьогодні у ЗМІ з'єднання з'явилася низка повідомлень про зупинку...

Опубліковано Vsevolod Kovalchuk 5 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що диспетчер "Укренерго" надав команду на зупинку Трипільської ТЕС відповідно до графіка навантажень, який був розроблений ДП "Енергоринок".