ua en ru

Робоча група з Тимошенко визначилася з переліком ув'язнених, які не можуть претендувати на лікування за кордоном

Парламентська робоча група, яка займається підготовкою законопроекту щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, одноголосно підтримала перелік ув'язнених, які не можуть претендувати на лікування за кордоном, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, члени робочої групи підтримали пропозицію народного депутата з фракції Партії регіонів Володимира Мисика, про те, що необхідно вилучити із законопроекту положення, передбачені статтями 436, 438, 441, 443, стаття Кримінального кодексу України. А саме під дію закону про лікування за кордоном, не повинні підпадати особи, засуджені за пропаганду війни, екоцид і геноцид, а також за зазіхання на життя представників іноземної держави.

Крім того, група одноголосно вирішила відмовити в праві на лікування за кордоном ув'язненим, засудженим за статтями 305, 306, 307, 308, 309,310 і 311 Кримінального кодексу України. Ці статті передбачають контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів, а також використання коштів, отриманих від наркоторгівлі.

Крім того, за наполяганням Мисика, на лікування за кордоном не можуть претендувати засуджені за статтями 115, 144, 146, 154, 155, 156, і 121 год.2 основні підприємства. Дані статті передбачають умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, насильницьке донорство, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, примушування до вступу в статевий зв'язок та також розбещення неповнолітніх.