ua en ru

Рабінович: заяви про демократію в країні розбилися об "фашистські утиски" свободи слова

Рабінович: заяви про демократію в країні розбилися об "фашистські утиски" свободи слова Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович заявив про необхідність об'єднання опозиційних сил

Розмови про демократію в Україні розбилися об встановлення "фашистської диктатури", яка домагається одного - закрити рот тим каналам, які говорять правду і на які відкритий доступ абсолютно всім політикам. Таку заяву зробив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи постанову Верховної ради про санкції щодо зазначених медіа, в ефірах телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

"Я хочу, щоб українці бачили, що зараз відбувається в країні. А зараз відбувається тотальний наступ на свободу слова з однією метою - заткнути рот перед виборами. Влада хоче тільки одного - щоб їм не заважали і далі нахабно і безкарно обкрадати державу, щоб вони далі встановлювали свій фашистський режим", - заявив він.

Крім того, Рабінович заявив про необхідність об'єднання опозиційних сил, які "зможуть захистити свободу слова в Україні і ті засоби масової інформації, проти яких виступили народні депутати".

"Нам сьогодні потрібно об'єднуватися! Всі, хто виступають проти об'єднання - це зрадники і мерзотники, які працюють на Банкову. Можновладцям взагалі не потрібні вільні засоби масової інформації. Їм потрібні ручні журналісти, ручні медіа і вічне правління розграбованою Україною. Справжня і єдина причина цього голосування в Раді - немає сьогодні каналів, крім "112 Україна" і NewsOne, які говорять абсолютну правду, які допускають будь-які політичні сили на свій канал. Але ж фашисти цього не люблять - вони люблять, щоб тільки вони мали право слова", - заявив він.

За його словами, партія "За життя" готує термінове звернення до представників європейських країн, в якому планує розповісти про те, що насправді відбувається зі свободою слова в Україні.

"Ми у терміновому режимі готуємо доповіді, які представимо і в Брюсселі, і в Парижі. У сенаті Франції ми розповімо про те, що сьогодні відбувається зі свободою слова в Україні. Я хочу, щоб всі європейці зрозуміли, що під прикриттям розповідей про "злого Путіна" нинішня влада просто знищує країну та свободу слова. В цьому режимі ми спостерігаємо все більше і більше ознак фашизму. Але як би хто не старався, цей фашизм не пройде!", - заявив він.