ua en ru

Рабінович запропонував "схему" заробітку на корупціонерах

Рабінович запропонував "схему" заробітку на корупціонерах Фото: Вадим Рабінович

Рабінович подав в Раду відповідний законопроект

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вніс у парламент законопроект №6225 "Про запобігання корупції", яким передбачено механізм запровадження фінансової мотивації для громадян, які інформують про корупційні дії. Про це Рабінович розповів в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Ми всі виховані на тому, що стукати — це погано. Але насправді, коли крадуть з твого будинку, повідомити про це — це не так уже й погано. Тому я замість того, щоб розмірковувати, переступивши через себе, подав законопроект. З урахуванням мільярдної корупції, з якою ми стикаємося і яку ніхто не може зупинити, буде справедливо боротися з нею грошима. Тому я запропонував 10% від тієї суми, яку громадяни допоможуть повернути державі, давати їм. Наприклад, допоміг повернути мільярд — отримай 10%", — заявив Рабінович.

На думку депутата, це єдиний спосіб ефективної боротьби з корупцією. "Я дійсно вважаю, що це не погано і не страшно. Бо інакше ця гідра висмокче з нас всі соки. Дивіться, зараз здали нові декларації. Воююча країна. Три вищих особи в Україні поправили своє матеріальне становище десь у два рази. Стукати — погано, повертати державі — добре. Будемо заробляти на корупціонерах. Раз вони всі крадуть, ми будемо їх здавати і отримувати 10%. Хоч якесь задоволення", — резюмував політик.

Зазначимо, поправки до законопроекту №6225 припускають за видачу корупціонера владі законодавчо затвердити виплату преміальних — 10% суми збитків, завданих державі. Здійснення виплат планується делегувати Національному агентству з питань протидії корупції, яке має розглянути повідомлення громадянина України, перевірити інформацію та оцінити збиток протягом 30 днів. При цьому анонімні наведення оплачуватися не будуть.