ua en ru

Рабінович подав законопроект про розпаювання сільгоспземлі в Україні

Рабінович подав законопроект про розпаювання сільгоспземлі в Україні Фото: Вадим Рабінович

Нардеп розповів, що буде означати розпаювання землі для українців

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович подав законопроект про розпаювання сільгоспземлі в Україні. Про це він повідомив в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

Зокрема, Рабінович розповів, що в терміновому порядку зареєстрував проект закону про справедливий перерозподіл сільськогосподарської землі. "Замість того, щоб продавати землю (у нас залишилося 12 мільйонів гектарів державної землі), розпаювати її всю негайно. Тому що інакше вони все продадуть", — переконаний нардеп.

Він також пояснив, що буде означати розпаювання землі для українців. "Розпаювати землю — значить, кожна людина в нашій країні, від маленької до великої, отримає 30 додаткових соток. На цих 30 сотках, які, як вони кажуть, хочуть у нас купити, людина може лише сіяти-орати або здати їх в земельний банк, і тоді родина на кожну людину отримує приблизно 3000 доларів", — підкреслив голова парламентського підкомітету з прав людини.

На його думку, це був би "величезний поштовх" для української економіки. "Треба підвищувати купівельну спроможність населення, вкладати в економіку. А вони взагалі не розуміють цього, забирають у пенсіонерів останнє. Це система грабіжницького капіталізму. А нам потрібен нормальний капіталізм — західний, швейцарського типу", — додав Рабінович.

Крім того, політик виніс уряду попередження: "Якщо тільки вони поставлять питання про продаж землі, жадібно потираючи руки і вважаючи, що швидко все скуплять на крадені гроші, — наша партія вийде на вулиці і виведе своїх прихильників. І думаю, що ми можемо опинитися не одні. Я хочу вам сказати, дорогі економісти нашої країни, які сидять у владі: якщо ви захочете на потребу МВФ продавати землю (так само, як ви знищуєте пенсії і вирубуєте ліс) — це буде наш український Сталінград. І я дуже боюся, що ви цю битву не виграєте, і це буде початком зметення вас взагалі. Ми підемо на вибори, ми підемо на вулиці, але не дамо вам продати землю ні під яким приводом. Якщо вам дати можливість зжерти українську землю, наших дітей і онуків взагалі нічого не залишиться", — резюмував Рабінович.