ua en ru

Рабінович назвав ганьбою відмову від проекту Великого шовкового шляху

Рабінович назвав ганьбою відмову від проекту Великого шовкового шляху Фото: Вадим Рабінович

Нардеп розкритикував відмову України від участі в проекті Великого шовкового шляху

Народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович назвав ганьбою відмову від проекту Великого шовкового шляху. Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"Сьогодні Україну фактично викинули з числа країн Великого шовкового шляху, і це є прямим наслідком бездарного, невмілого керівництва нашою економікою вітчизняними "керманичами". Не розглянули китайці, європейці в них нових і толерантних вождів, а побачили, як вони просто грабують Україну, загрузли в корупції, роблять населення убогим, просто принижують нашу країну", — заявив він.

Нардеп також заявив, що "жоден український телеканал, жодне ЗМІ не повідомили, що в Китаї зібралися лідери 26 країн Європи, Азії, Африки, приїхав генсек ООН": "Вони домовляються відкрити новий Великий шовковий шлях, який інвестується 154 мільярди доларів і який з'єднає Китаю з Європою та Африкою".

За словами Рабіновича, "той факт, що Україна раніше заявляла про свою участь у цьому проекті, а тепер опинилася поза ним, є ганебним провалом і зрадою".

"Нас принижують, викидають з Шовкового шляху, ми подаємо як велику перемогу лібералізацію візового режиму. Ми повинні ставити великі цілі, а не випрошувати у Європи дозвіл нашим пенсіонерам з пенсією у 900 гривень поїхати милуватися красотами Лувру. Ми повинні йти до процвітання, а не випрошувати у МВФ ще траншик, вбиваючи пенсіонерів, вирубуючи ліси, продаючи землю. Що потрібно зробити для цього? Перехворіти нинішньою владою — і обрати нову. У країні повинні правити не люди, а закони", — резюмував Рабінович.

Зазначимо, Рабінович закликає до дострокових парламентських виборів для розв'язання політичної та економічної кризи в країні.