ua en ru

П'ять українських банків розкрили своїх власників

П'ять українських банків розкрили своїх власників Фото: Національний банк України

НБУ схвалив придбання істотної участі власникам "Промислово-Фінансовий банку", "Банку "Кредит Дніпро", "Таскомбанку", "Банку Портал" і "КСГ Банку"

Національний банк України (НБУ) схвалив придбання істотної участі учасникам п'яти банків. Про це йдеться у рішеннях комітету з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем, повідомляє прес-служба регулятора.

Зокрема, погоджено придбання істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Промислово-Фінансовий банк" Володимиру і Тетяні Матіциним (на початку 2014 року номінальними власниками були 5 фізосіб-нерезидентів). Схвалено опосередковане придбання істотної участі в розмірі 100% ПАТ "Банк Кредит Дніпро" Віктору Пінчуку (на початку 2015 року в структурі власності був траст, розщеплює право власності на бенефіціарне і юридичне) . Опосередковану істотну участь в розмірі 100% схвалено у ПАТ "Таскомбанк" Сергія Тігіпка (на початку поточного року він не вважався власником істотної участі, так як не був контролером юридичної особи, що володів істотною участю у банку - Alkemi Limited ). Схвалено пряме придбання істотної участі в розмірі 37,2% у ПАТ "Банк Портал" Ігорю Колосніцину, 62,8% що залишились належать Вікторії Єфремової. У ПАТ "КСГ Банк" схвалено пряме придбання істотної участі в розмірі 66,9205% Сергію і Ксенії Касьяновим (станом на початок року акції банку розподілялися між особами, жодна з яких не володіла більше 10%).

Владислав Рашкован, заступник голови НБУ, у зв'язку з цими діями регулятора написав на своїй сторінці в Facebook "Власники банків 5 де-юре розкрили своїх власників. Далі - буде..."

#GoodUaBankNews владельцы 5 банков де-юре раскрыли своих собственников. дальше - будет...

Posted by Vladyslav Rashkovan on 24 ноября 2015 г.

У повідомленні також говориться, що з початку року НБУ схвалив придбання істотної участі власників у 15 банках, у яких були ознаки непрозорості, власники 11 банків формалізували своє володіння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збитки банків досяг 56,3 млрд гривень за 10 місяців.