ua en ru

Путін планує відокремити Донбас за рахунок інтеграції з РФ, - Bloomberg

Путін планує відокремити Донбас за рахунок інтеграції з РФ, - Bloomberg Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

РФ використовує в тому числі економічну блокаду з боку українських активістів

Президент Російської Федерації Володимир Путін планує відокремити території окупованих територій Донецької та Луганської області за рахунок інтеграції з Росією. Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на кілька джерел, близьких до влади РФ.

"Поки Кремль продовжує публічно підтримувати угоду, яку Німеччина і Франція курували в 2015 році, реальна стратегія Путіна в Україні полягає в повному розмежуванні двох прикордонних районів, відомих як Донбас, шляхом поступової інтеграції з Росією. Вони не планують визнавати чи приєднувати території", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, РФ діє поступово, використовуючи, в тому числі економічну блокаду, здійснювану українськими активістами, а також вибудовуючи ключові економічні зв'язки з самопроголошеними "республіками".

В якості прикладу наводиться зменшення тарифів на транспортування вугілля й залізної руди у пункти поблизу районів "повстанців", де металургійна промисловість забезпечує більшість робочих місць. Це дозволить РФ замінити українські поставки, зупинені Києвом, та забезпечити постійне функціонування металургійних заводів, вважають джерела видання.

Володимир Путін використовує "змішані сигнали" з боку США і невизначеність Штатів щодо проблем України, тим самим "ховає надію на укладення мирної угоди в Європі і звільнення від санкцій найближчим часом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що без санкцій Заходу агресія Російської Федерації продовжилася б вглиб Європи.