ua en ru

Путін заявив, що поки не думав про обмін Сенцова

Путін заявив, що поки не думав про обмін Сенцова Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін заявив, що Сенцов був затриманий за підготовку терористичного акту

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що поки не думав про обмін незаконно засудженого у РФ українця Олега Сенцова. Про це він заявив у ході прямої лінії, повідомляє "Радіо Свобода".

"Нашого журналіста Вишинського (журналіста "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, - ред.) затримали за його пряму професійну діяльність, це абсолютно безпрецедентно і неприпустимо. Що стосується Сенцова: він затриманий за підготовку терористичного акту, в результаті якого могли постраждати люди. Це непорівнянні речі. Що ж до обміну, ми поки про це не думали", - заявив Путін.

При цьому Путін заявив, що "здоровий глузд повинен перемогти в Україні, в тому числі під тиском міжнародних організацій".

Зазначимо, вчора, 6 червня 2018 року, президент України Петро Порошенко, під час зустрічі з журналістами заявив, що Росія взагалі не йде на контакт з теми щодо звільнення Сенцова.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко закликала міжнародну спільноту зробити заяви щодо звільнення українських політв'язнів у Російській Федерації.

"Неприпустимим є те, що в російських тюрмах сьогодні голодує четверо українських громадян, серед них і режисер Олег Сенцов", - заявляла вона.