ua en ru

Путін висловив надію, що кримськотатарський фактор не буде використовуватися для захисту інтересів України

Президент Російської Федерації Володимир Путін висловив надію, що кримськотатарський фактор не буде використовуватися для захисту інтересів України.

Президент Російської Федерації Володимир Путін висловив надію, що кримськотатарський фактор не буде використовуватися для захисту інтересів України. Про це він заявив під час зустрічі з представниками кримсько-татарської громади, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я розумію, що є люди, які, треба визнати, багато зробили для кримських татар, протягом цілих десятиліть боролися за їх права. Але всі ми повинні усвідомити, що інтереси кримських татар сьогодні пов'язані з Росією, з Російською Федерацією, і не можна захищати інтереси інших, третіх держав, використовуючи кримськотатарський фактор. Це піде тільки на шкоду народу. Це треба усвідомити. І, навпаки, ми зробимо все, я хочу це підкреслити - все, що від нас залежить для того, щоб люди відчули себе повноцінними господарями своєї землі", - сказав Путін.

"Ні в якому разі всі ми не можемо допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою у будь-яких суперечках, в тому числі і перш за все міждержавних спорах. Особливо у будь-яких суперечках, скажімо, між Росією і Україною. Ні в якому разі не можна допустити, щоб кримські татари стали розмінною монетою. І так настраждалися люди вже досить за попередні десятиліття, і зараз їх ще вштовхувати в якісь спірні питання абсолютно неприпустимо", - зазначив Путін.