ua en ru

Путін вніс в Думу законопроект про створення в Криму гральної зони

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про створення в Криму гральної зони.

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про створення в Криму гральної зони. Про це повідомляється на сайті нижньої палати парламенту РФ.

Для появи гральної зони в Криму Путін запропонував внести зміни в закон "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор й внесення змін у деякі законодавчі акти РФ". Межі та місцезнаходження гральної зони в Криму визначать місцеві органи влади.

У разі схвалення депутатами в Росії може з'явитися п'ята гральна зона. Зараз в країні дозволено створювати зони для азартних ігор в Алтайському, Краснодарському, Приморському краях і Калінінградській області.

Раніше про локальний характер гральної зони на території півострова повідомляв в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов.

У ЗМІ повідомлення про можливість формування на території Криму спеціального району для азартних ігор з'явилися в кінці березня. В якості основної причини для його створення називалося прагнення Москви знизити залежність півострова від бюджетних дотацій. Поряд з ігровою зоною Крим може отримати статус особливої економічної зони за зразком Калінінградській області.