ua en ru

Путін поверне Крим тільки при загрозі розпаду Росії, - Чубаров

Путін поверне Крим тільки при загрозі розпаду Росії, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров

Санкцій проти Росії недостатньо для повернення Путіна до норм міжнародного права

Москва поверне Крим тільки за умови загрози розпаду Російської федерації. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє прес-служба БПП.

"Сьогодні санкції проти Росії діють, але вони недостатні для того, щоб змусити її повернутися в межі міжнародного права. Тому ще має бути введено ембарго на енергоносії, що видобуваються на території Росії, наприклад, нафту, також потрібно відключити банківську систему Росії від Swift", - сказав Чубаров.

На його думку, президент РФ Володимир Путін сяде за стіл переговорів лише у разі, якщо відчує ще більшу загрозу для себе особисто, ніж загроза звільнення Криму сьогодні. Путін не хоче покинути Крим, тому що для нього це не тільки політична, але й, можливо, фізична смерть.

"Потрібна ще більша загроза. А найбільша загроза - це розпад Росії. Тобто, Захід повинен змусити Росію піти з Криму перед загрозою ще більших загроз ", - підкреслив парламентарій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ змусили затриманого в окупованому Криму татарина Еміля Мухтеремова копати собі могилу.