ua en ru

Путін: трибунал по краху Boeing передчасний

Путін: трибунал по краху Boeing передчасний Фото: Володимир Путін

Путін вважає, що спочатку має бути завершено розслідування

Президент Росії Володимир Путін вважає передчасним і контрпродуктивним створення міжнародного трибуналу для покарання винних в аварії малайзійського лайнера Boeing (рейс MH17). Про це він заявив у телефонній розмові з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає прес-служба Кремля.

Як повідомляється, Президент Росії докладно роз'яснив російську позицію щодо передчасності і контрпродуктивність ініціативи низки країн, включаючи Нідерланди, щодо заснування міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за знищення малайзійського авіалайнера.

"Акцентовано, що для прийняття рішення про судових механізми і притягнення до відповідальності винних у цьому злочині необхідна активна робота по завершенню міжнародного розслідування, яке повинно бути ретельним і об'єктивним, носити незалежний та всебічний характер - у повній відповідності з положеннями резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, прийнятої 21 липня 2014 року за ініціативою Росії. При цьому звернуто увагу на неприпустимість "вкидань" у ЗМІ різного роду версій, що носять відверто політизований характер", - сказано в повідомленні Кремля.

Нагадаємо, напередодні Малайзія внесла до ради Безпеки ООН проект резолюції про трибуналі по краху Boeing.

Зазначимо, як повідомив CNN, Нідерланди довели причетність бойовиків до краху Boeing на Донбасі.