ua en ru

Путін просить Раду Федерації скасувати дозвіл на використання армії в Україні

Президент Росії Володимир Путін звернувся до Ради Федерації Російської Федерації (РФ) з пропозицією скасувати дозвіл на використання армії в Україні.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) звернувся до Ради Федерації Російської Федерації (РФ) з пропозицією скасувати дозвіл на використання армії в Україні. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Згідно з повідомленням, листа з відповідною пропозицією Путін направив на ім'я голови ради федерації Валентини Матвієнко "з метою нормалізації обстановки і врегулювання ситуації в східних регіонах України, а також у зв'язку з розпочатими тристоронніми переговорами з даного питання".

Нагадаємо, дозвіл на використання збройних сил РФ на території України діяло з 1 березня 2014 р., коли Рада Федерації схвалив внесене Путіним звернення про можливість задіяти російські війська в Криму до нормалізації обстановки.

Зазначимо, тоді рішення в Раді Федерації було прийнято одноголосно.

Раніше заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив, що відновлення співпраці між Україною і Росією можливе лише після скасування "військового" рішення Ради Федерації.