ua en ru

Путін розкритикував відмову Зеленського від переговорів з "ДНР/ЛНР"

Путін розкритикував відмову Зеленського від переговорів з "ДНР/ЛНР" Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін наполягає на прямому діалозі української влади з ОРДЛО

Президент Росії Володимир Путін розкритикував відмову українського лідера Володимира Зеленського від прямого діалогу з представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це він заявив в ході сьогоднішньої прямої лінії.

Путін відзначив успішну кар'єру Зеленського як коміка, але підкреслив, що сьогоднішня ситуація в Україні "це не комедія - це трагедія". Він також нагадав, що Зеленський зробив питання Донбасу ядром своєї президентської кампанії.

"Зараз що він зробив, будучи за кордоном? В Парижі, по-моєму, він заявив про те, що не збирається розмовляти з сепаратистами, з представниками невизнаних республік. А як тоді вирішувати цю проблему? У сучасній історії немає жодного прикладу, коли вирішувалися б ситуації без прямого діалогу між конфліктуючими сторонами, це неможливо", - заявив Путін.

Він також нагадав слова української влади про припинення обстрілів і скасування блокади ОРДЛО.

"Нічого не відбувається, блокада тільки посилюється. Тому кроки назустріч - це найпростіше. Потрібна політична воля з боку українського керівництва", - додав він.

Нагадаємо, раніше Путін назвав умови звільнення утримуваних українців. Він, зокрема, заявив, що питання подібного роду мають вирішуватися в комплексі.

До цього Зеленський заявив, що при можливій зустрічі з Путіним підніме питання окупованих територій - Криму і Донбасу.