ua en ru

Путін, Олланд, Меркель і Порошенко обговорили ситуацію на Донбасі

Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили ситуацію на сході України.

Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили ситуацію на сході України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"Продовжено обговорення кризової ситуації на Україні. В контексті міжнародних зусиль щодо сприяння мирному врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту підкреслена необхідність забезпечення стійкого припинення вогню на Донбасі", - сказано в повідомленні.

"Відзначена важливість якнайшвидшого проведення засідання контактної групи в інтересах реалізації мінських домовленостей та налагодження діалогу Києва з південно-сходом. У числі пріоритетних завдань, зокрема, позначені - обмін насильно утримуваними особами і відведення конфліктуючими сторонами важких озброєнь від лінії зіткнення", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, співрозмовники також обговорили питання економічного відновлення постраждалих регіонів і надання населенню гуманітарної і соціальної підтримки.

У Кремлі зазначили, що сторони домовилися продовжити в найближчий період телефонні контакти в "нормандському форматі".

Нагадаємо, 14 грудня відбулася телефонна розмова Порошенко, Меркель і Олланда. Серед іншого вони обговорили ситуацію на Донбасі і збільшення макрофінансової допомоги Україні.