ua en ru

Путін не виключив, що при організації мітингу на Поклонній горі був застосований адміністративний ресурс

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін не виключив, що при організації мітингу на Поклонній горі в Москві був застосований адміністративний ресурс. Про це він заявив в бесіді з журналістами в Челябінську.

"Я не буду багато говорити на цю тему, всі мають право висловити свою позицію. Що стосується такої кількості людей, то, звичайно, завжди говорять про адміністративний ресурс. Не виключаю, що і тут він був. Але зібрати 190 тис. осіб на одному адміністративному ресурсі неможливо. Очевидно, що люди прийшли висловити свою позицію, і вона пов'язана з підтримкою того, що ми робимо. Для мене це важливо", - сказав Путін.

Говорячи про організаторів мітингу, на яких було накладено штраф за перевищення чисельності мітингувальників, Путін сказав, що це нормальна процедура і влада повинна реагувати, якщо організатори не справляються. Він додав, що готовий частково оплатити ці штрафи. "Що стосується штрафів - хай не переживають, я готовий внести свою лепту", - запевнив прем'єр.

У Москві на "антипомаранчевий" мітинг на Поклонній горі під гаслом "Нам є, що втрачати" на підтримку Володимира Путіна, прийшли, за різними даними до 150 тис. осіб.

Нагадаємо, що в Росії 4 лютого пройшло 4 мітинга. Окрім "антипомаранчевого" на підтримку Путіна, також акція "За чесні вибори". Опозиційна хода на Болотній площі в Москві за даними організаторів акції зібрала не менше 120 тис. осіб. За останніми даними головного управління Міністерства внутрішніх справ (ГУ МВС), на Болотну площу прийшли 35 - 36 тис. осіб. Нечисленний мітинг ЛДПР "За чисту і чесну демократію" (1 тис. осіб) та мітинг демократів на чолі з Валерією Новодворської проти фальсифікації на виборах (150 осіб) пройшли без пригод.