ua en ru

Путін не виключає введення військ РФ в Україну

Президент Росії Володимир Путін заявив, що поки немає необхідності введення військ в Україну, але він не виключає цього в майбутньому.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що поки немає необхідності введення військ в Україну, але він не виключає цього в майбутньому. Про це Путін заявив на прес-конференції.

Він зазначив, що навчання, які проводилися біля кордонів з України, ніяк не пов'язані з тим, що відбувається в Україні, і були заплановані давно.

"Що може послужити приводом для силосування збройних сил Росії? Це легітимність. У нас є звернення легітимного Президента України про захист життів в Україні... І якщо жителі східних регіонів попросять нас про допомогу, ми можемо використовувати збройні сили для захисту громадян", - заявив Путін.

Він зазначив, що в Україні відбувається "розгул неонацистів, націоналістів, антисемітів, які відбуваються в деяких частинах України, в тому числі в Києві"

"Введення військ - це крайня міра...Якщо ми приймемо рішення про використання збройних сил, то воно буде легітимно", - підкреслив Путін.

Він заявив, що це гуманітарна місія, і Росія нікого не збирається порабощать, але Росія не залишиться осторонь, якщо в Україні когось будуть переслідувати .