ua en ru

Путін сподівається, що Україна і РФ зможуть вийти на довгострокові домовленості в газовому питанні

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що Україна і РФ зможуть вийти на довгострокові домовленості в газовому питанні. Про це він заявив сьогодні під час великої прес-конференції.

"Що стосується газу - це тимчасове рішення, але воно може продовжитися. Розраховую, що в кінцевому підсумку ми домовимось про довгостроковій роботі", - зазначив Путін.

При цьому він нагадав, що ВАТ "Газпром" і раніше йшов напоступки для НАК "Нафтогаз України".

"Адже "Газпром" двічі підписував доповнення до чинного протоколу про перенесення платежів. Він реально розуміє, що є складності у його основного партнера. Дійсно, воно носить тимчасовий характер, це додаток. Але ми сподіваємося, що ми зможемо знайти рішення довгострокового характеру", - пояснив Путін.

Водночас Президент РФ прокоментував досягнуті в 2009 р. газові домовленості ще при прем'єр-міністрі України Юлії Тимошенко.

"Цей контракт абсолютно економічно обґрунтований і знаходиться в повній відповідності з нашою практикою роботи з іншими іноземними партнерами. Формула така ж, як і для наших партнерів у Європі", - заявив Путін.

Водночас він вважає, що Росія не повинна створювати для України особливі пільгові умови, якщо Україна хоче стати більш сильною державою.