ua en ru

Путін: ми домовилися з українськими партнерами про умови поставок газу в Україну

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що домовився з Президентом України Петром Порошенком про умови поставок газу в Україну.

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що домовився з Президентом України Петром Порошенком про умови поставок газу в Україну. Про це заявив Путін в Мілані після зустрічі з Порошенком.

"Ми домовилися з українськими партнерами про умови поставок газу в Україну, принаймні на зимовий період. Питання тільки в касовому розриві Наку (НАК "Нафтогаз України"), -заявив Путін.

За його словами, Росія не може брати на себе додаткові ризики. Він нагадав, що в кінці 2013 р. Україна отримала кредит в 3 млрд дол. на оплату газу, але заборгувала за спожитий газ понад 4 млрд дол. У червні 2014 р. "Газпром" перейшов на порядок попередньої оплати за постачання газу, і Росія "в борг вже нічого поставляти не буде".

"Ми розуміємо фінансовий стан українських партнерів, видимі, що у них є касовий розрив... Ми пішли на поступки нашим українським партнерам по оплаті... і розраховуємо, що наші європейські партнери, Єврокомісія теж повинні підставити плече Україні і допомогти вирішити проблему з касовим розривом", - заявив Путін.

Зазначимо, Порошенко за підсумками зустрічі з Путіним висловив надію, що до 21 жовтня Україна підпише проміжне газову угоду з Росією.