ua en ru

Путін, Меркель і Макрон обговорили Україну. МЗС назвав умову прогресу по Донбасу

Путін, Меркель і Макрон обговорили Україну. МЗС назвав умову прогресу по Донбасу Фото: Ангела Меркель і Еммануель Макрон поговорили з Володимиром Путіним (flickr Le Vent Se Lève)
Автор: РБК-Украина

Лідери Росії, Німеччини та Франції у форматі відеоконференції обговорили останнє загострення на Донбасі. Українська сторона зазначає, що для зрушень у мирному процесі треба політична воля і залучення всіх сторін нормандського формату.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Позиція України не змінилася. Зрушень в політико-дипломатичному врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту можна досягти за наявності політичної волі та залучення всіх учасників нормандського формату", - зазначив він.

За його словами, за підсумками розмови з президентом Росії Володимиром Путіним показовими стали сигнали Ангели Меркель і Еммануеля Макрона, які заявили, що Москва повинна дотримуватися режиму припинення вогню, а також підкреслили необхідність переговорів лідерів "нормандської четвірки".

"Коментувати наративи Кремля немає сенсу. Ще раз закликаємо Росію припинити перекладати відповідальність на інших і почати виконувати в повному обсязі свої зобов'язання - як в рамках мінських домовленостей, так і домовленостей Н4, досягнутих у ході Паризького саміту. Насамперед, мова йде про дотримання всеосяжного режиму припинення вогню, розблокування роботи КПВВ, поліпшення умов життя людей уздовж лінії розмежування", - додав Ніколенко.

Він також підкреслив, що сьогодні на засіданні ТКГ російська сторона матиме можливість показати, що вона за мир.