ua en ru

Путін 24 червня планує відвідати Австрію для обговорення України і "Південного потоку", - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін 24 червня 2014 р. планує візит до Відня (Австрія), де крім іншого має намір обговорити ситуацію в Україні та проект "Південний потік".

Президент Росії Володимир Путін 24 червня 2014 р. планує візит до Відня (Австрія), де крім іншого має намір обговорити ситуацію в Україні та проект "Південний потік". Про це повідомило австрійське видання Die Presse з посиланням на адміністрацію Президента Хайнца Фішера.

За даними іншої газети Kurier, спочатку приїзд Путіна був намічений на травень 2014 р., але через охолодження відносин між Росією і Заходом був перенесений на місяць.

Die Presse пояснює це тим, що Відень чекав знаків нормалізації відносин, тому підтвердження візиту Путіна збіглося за часом з урочистостями з нагоди 70-річчя висадки союзників у Нормандії, в ході яких російський лідер вперше з початку кризи навколо України зустрівся із західними лідерами.

"Поки рано про це говорити", - прокоментував РБК повідомлення про поїздку прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Але джерело, близьке до адміністрації, повідомило, що така поїздка 24 червня значиться в графіку глави держави.

За даними Die Presse, зустріч була ініційована Москвою через посольство Австрії в Росії, Президент Фішер, канцлер Вернер Файманн і глава МЗС Себастіан Курц до останнього моменту обговорювали доречність цього візиту. В результаті Фішер висловився за приїзд Путіна.

Також, за інформацією Die Presse, візит Путіна до Відня був узгоджений з керівництвом Євросоюзу - президентом Європейської ради Херманом ван Ромпеєм і лідерами Франції та Німеччини.