ua en ru

У "ПУМБ" не було законних підстав для вивозу зерна в с. Паволоч Житормиської обл., - суд

16 березня Київський апеляційний Господарський суд відмовив в задоволенні апеляційної скарги ПАТ "Перший український міжнародний банк", а раніше винесену ухвалу залишив в силі.

Так, ухвалою Господарського суду м.Києва від 10.02.2015р. у справі за позовом ПАТ "Перший український міжнародний банк" до ПАТ "ТАКО" про стягнення заборгованості за договором кредиту, було визнано незаконними дії державного виконавця, який відкрив виконавче провадження та вніс до акту опису і арешту вищезазначене зерно кукурудзи через те, що вказане зерно не належить ПАТ "ТАКО", а належить ПП "СК ХМТ".

Таким чином, суд зобов'язав державного виконавця винести постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження, що в тому числі тягне за собою визнання незаконними всіх дій щодо опису та арешту зазначеного зерна кукурудзи.

Проте не погоджуючись з ухвалою суду, юристи ПАТ "Перший український міжнародний банк" разом з державною виконавчою службою оскаржили її в апеляційному суді, але 16.03.2015р. колегією суддів Київського апеляційного господарського суду було відмовлено в задоволенні вказаної апеляційної скарги, а раніше винесену ухвалу Господарського суду м.Києва від 10.02.2015р. залишено в силі.

Таким чином, як стверджують юристи, у ПАТ "Перший український міжнародний банк" та державної виконавчої служби наразі відсутні жодні правові підстави вчиняти будь-які дії відносно вищезгаданого зерна кукурудзи.

Нагадаємо, Господарським судом м. Києва наразі розглядається справа за позовом ПАТ "Перший український міжнародний банк" до ПАТ "ТАКО" про стягнення заборгованості за договором кредиту.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26 листопада 2014 р. у вищезазначеній справі було задоволено клопотання "Першого українського міжнародного банку" про забезпечення позову та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно компанії "ТАКО".

Раніше повідомлялося, що директор ПП "Стивідорна компанія "Херсонський морський термінал" (ПП "СК ХМТ") Юрій Горох, повідомив про факти протизаконної діяльності співробітників УМВС України в Житомирській обл. щодо рейдерського захоплення майна підприємства.

Згідно з заявою директора "СК ХМТ" співробітники органів внутрішніх справ УДЕСБЕЗ УМВС України в Житомирській області перебувають в змові з організованими злочинними угрупуваннями в спробах рейдерського захоплення майна компанії на користь ПАТ "Перший український міжнародний банк".