ua en ru

У ПЦУ пов'язали дії Філарета з його віком

У ПЦУ пов'язали дії Філарета з його віком Фото: Євстратій Зоря (з відкритих джерел)

За словами Зорі, Філарет вважає, що діє на благо української церкви

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) вважає, що дії почесного патріарха Філарета продиктовані його похилим віком. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Зорі, патріарх Філарет переконаний, що діє на благо української церкви. Зоря зазначив, що Філарет "дивиться на всіх довкола як на нерозумних дітей".

"Внутрішньо я переконаний, що патріарх на 100% впевнений, що він діє в інтересах української церкви. Він вважає, що тільки він один може забезпечити її незалежність та процвітання. На його думку, всі інші не мають достатнього досвіду. Він дивиться на всіх навколо як на нерозумних дітей", - сказав Євстратій.

Також він додав, що Філарет не раз заявляв, що помре, будучи патріархом.

"Для того, щоб бути патріархом, потрібно мати патріархат, структуру навколо себе... Зараз група священиків вийшла з ПЦУ і присвоїла собі історичну назву Українська православна церква Київського патріархату", - уточнив архієпископ.

Нагадаємо, раніше Зоря повідомляв, що група священників на чолі з патріархом Філаретом вийшли зі складу Православної церкви України. Однак Зоря зазначив, що вихід священиків з ПЦУ не є розколом.