ua en ru

ПСЖ розгромив "Ліон", "Барса" програла в Більбао, "Сіті" обіграв "Суонсі"

После проигрыша "Аяксу" в Лиге чемпионов "Барселона" потерпела первое за девять месяцев поражение в "примере", уступив на выезде "Атлетику". "Пари Сен-Жермен" разгромил "Лион" со счетом 4:0 на "Парк-де-Пренс" и сохранил лидерство в чемпионате Франции с отрывом в четыре очка. "Ливерпуль", проиграв на выезде "Халл Сити", скатился со второго на четвертое место, а "Челси" и "Манчестер Сити" добились уверенных побед.

Після програшу "Аяксу" в Лізі чемпіонів "Барселона" зазнала першої за дев'ять місяців поразку в "Примері", поступившись на виїзді "Атлетику". "Парі Сен-Жермен" розгромив "Ліон" з рахунком 4:0 на "Парк-де-Пренс" і зберіг лідерство в чемпіонаті Франції з відривом у чотири очки. "Ліверпуль", програвши на виїзді "Халл Сіті", скотився з другого на четверте місце, а "Челсі" і "Манчестер Сіті" досягли впевнених перемог.

Іспанія

Після осічки у вівторковому матчі Ліги чемпіонів УЄФА з "Аяксом" підопічні Херардо Мартіно знову поступилися на виїзді. На цей раз - з мінімальним рахунком "Атлетику". Єдиний м'яч на рахунку Муньяина, який за 20 хвилин до кінця замкнув пас Маркеля Сусаети з правого флангу.

"Барселона" тепер ділить першу сходинку з "Атлетико" і всього на три очки випереджає "Реал", який завдав каталонцям попередньої поразки у Примері. "Атлетик", який жодного разу не програв вдома в цьому сезоні, піднявся з п'ятого місця на четверте.

Результативна гра Жонаса дозволила "Валенсії" розгромити "Осасуну" на "Местальї" (3:0) і відсвяткувати першу перемогу в останніх трьох матчах чемпіонату. За вісім хвилин футболіст збірної Бразилії забив три м'ячі. Один з них влетів у сітку після фантастичного удару з льоту.

"Севілья" здолала на виїзді "Гранаду" - 2:1. Третю поспіль перемогу в чемпіонаті андалусійцам приніс точний удар Кевіна Гамейро на 87-й хвилині. Інший севільський клуб "Бетіс", зіграв вдома внічию з "Райо Вальєкано" - 2:2. Гості пішли від поразки завдяки дублю Альберто Буено, який відзначився на 51-й хвилині і в компенсований час.

Англія

"Городяни" відсвяткували сьому перемогу у семи домашніх матчах сезону, взявши гору над "Суонсі" - 3:0. Альваро Негредо відзначився в сьомому матчі поспіль на "Сіті оф Манчестер", вразивши ворота крученим ударом зі штрафного.

Самір Насрі потім зробив дубль і довів гольовий рахунок своєї команди в домашніх матчах прем'єр-ліги до 29 м'ячів. Команда Мануеля Пеллегріні як і раніше на два очки відстає від "Челсі", зате випередила "Ліверпуль", який йшов другим, але за підсумками туру скотився на четверту сходинку.

Це пояснюється виїзною поразкою від "Халл Сіті" - 1:3. У першому таймі на гол Джейка Лівермора гості відповіли точним ударом Стівена Джеррарда зі штрафного. Але після перерви у ворота Симона Міньоле влетіло два м'ячі. Девід Мейлер знову вивів команду Стіва Брюса вперед, а автогол Мартіна Шкртела поставив крапку в матчі.

"Челсі" завдав поразки "Саутгемптону" - 3:1. Джей Родрігес вже на 13-й секунді вивів гостей вперед, проте сині відповіли трьома голами. Після перерви відзначилися захисники Гері Кехілл і Джон Террі, а також нападник Демба Ба. Террі провів 400-й матч у прем'єр-лізі.

"Челсі" на чотири очки відстає від "Арсеналу" і на п'ять випереджає "Манчестер Юнайтед", який завдяки дублю Уейна Руні зумів не програти на виїзді "Тоттенхему" - 2:2.

Франція

Едінсон Кавані відкрив рахунок на 36-й хвилині, головою підрізавши м'яч у ворота після подачі кутового. Потім ще до перерви Златан Ібрагімович реалізував перший з двох своїх пенальті.

У другому таймі Тьяго Сілва виявився найспритнішим у чужій штрафній після ще одного корнера, а потім Ібрагімович знову виконав пенальті, забивши свій 11-й гол в сезоні. У Кавані - десять.

"Бастія" піднялася на восьме місце завдяки перемозі над "Евіаном" з рахунком 2:0. Перший гол за корсиканців на 49-й хвилині забив Мілош Красіч.

"Бордо" розгромив скромний "Аяччо" - 4:0. Жуссие записав собі в актив перший і останній м'ячі, а між ними відзначилися Грегорі Сертік і Ніколя Моріс-Белі.

Нагадаємо, що раніше "Атлетіко" наздогнав "Барсу", Роббен приніс перемогу "Баварії".

Використані матеріали УЄФА