ua en ru

Пшонка: Тимошенко обстежували за її згодою

Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко 10 липня ц.р. обстежували за її згодою. Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на питання журналістів чи законним було рішення відправити Тимошенко на обстеження без її згоди, генеральний прокурор відповів: "А хто сказав, що обслідування було без її згоди? Ніхто без її згоди її не обстежував. Є рекомендації, з якими вона погодилась... Іде реабілітація. В порядку реабілітації є і обстеження, тому що процес обстеження повинен бути".

Разом із цим Пшонка зазначив, що Тимошенка та її захист намагаються затягувати судовий процес: "Вона (Тимошенко) не дуже хоче йти в судовий процес".

Нагадаємо, Київський райсуд Харкова призначив судово-медичну експертизу, яка повинна визначити, чи може Тимошенко брати участь у судових засіданнях у справі про діяльність корпорації ЄЕСУ.

Раніше повідомлялося, що судово-медичні експерти заявили, що їм потрібен додатковий час для надання комісійного висновку про стан здоров'я Тимошенко через її відмову від огляду.