ua en ru

ПС заперечує зв'язок з "Революційними правими силами"

ПС заперечує зв'язок з "Революційними правими силами" Фото: "Правий сектор"

Дії організаторів "нового Майдану" виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух та саму ідею національної революції

"Правий сектор" заперечує будь-який зв'язок з "Революційними правими силами" (РПС), які напередодні захопили готель "Козацький" у Києві та влаштували так званий "третій Майдан", а наразі проводять Віче на Майдані Незалежності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПС.

"ПС завжди і послідовно відстоює ідею національної революції як єдиної можливості здобуття УССД. Так само ми вважаємо неприпустимим те, що російські торгові та економічні представництва продовжують працювати в Україні в умовах відвертої військової агресії РФ на Донбасі. Однак дії організаторів "нового Майдану" виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух та саму ідею національної революції. Революція означає повну зміну існуючої системи, а не оновлення її, як вимагають лідери РПС", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ПС акцентує на тому, що РПС старанно намагається переконати суспільство у тому, що за акцією, яку вони проводять, стоїть саме "Правий сектор".

"Окремо слід сказати, що усі ці події (і "конференцію" РПС, і "третій Майдан") активно висвітлює 17 канал, відомий своїми сепаратистськими та антиукраїнськими позиціями. Не дивно, що новини про події у Києві активно висвітлюються і російською пропагандою, яка несподівано і незбагненно полюбила "третій Майдан", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, ПС наголошує, що не має відношення до діяльності "РПС".
"З огляду на це, ми хочемо вкотре підкреслити: НВР "Правий сектор" не має стосунку ані до РПС, ані до дій, які цей рух вчиняє", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора представник прес-центру "Революційних правих сил" Ігор Громов заявляв, що в "Революційні праві сили" входять ДУК ПС, бійці АТО, патріоти, активісти, а також громадські діячі.