ua en ru

Проведення виборів на Донбасі можливе лише за згоди обох сторін, - МЗС Німеччини

Проведення виборів на Донбасі можливе лише за згоди обох сторін, - МЗС Німеччини Фото: речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер

Вибори на Донбасі можливі лише відповідно до мінських угод

Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу можливе лише відповідно до мінських угод та за згоди обох сторін. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер, повідомляє DW.

"Такі місцеві вибори, відповідно до правил мінських домовленостей, лише тоді пройдуть і можуть пройти не раніше, перш ніж обидві сторони погодяться на відповідну модальність", - сказав Шефер, коментуючи слова посла Німеччини в Україні щодо виборів на Донбасі.

Як зазначив Шефер, мінські угоди передбачають, що відновлення Україною контролю над кордоном з Росією на окупованих наразі територіях є завершенням процесу, який сторони конфлікту прописали в 13 пунктах у лютому 2014 року у Мінську.

Шефер також повідомив, що ніхто, включно з послом у Києві, "не має жодних сумнівів у тому, хто в підсумку несе відповідальність за початок цього конфлікту".

"Ніхто в уряді ФРН не має будь-яких сумнівів щодо того, що має місце логістична, фінансова та військова підтримка сепаратистів Донбасу з боку Росії...Я не робитиму того, щоб на рівні уряду стверджувати, чи присутні регулярні російські війська на суверенній території України, підконтрольній сепаратистам", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Німеччини поділяє позицію свого посла щодо виборів на Донбасі.