ua en ru

Протести в Нових Санжарах: мітингувальники напали на автобуси, побиті скла

Протести в Нових Санжарах: мітингувальники напали на автобуси, побиті скла Фото: протести в Нових Санжарах (РБК-Україна)

В результаті нападу протестувальники побили скло в автобусах

Мітингувальники в Нових Санжарах напали на автобуси, в яких знаходяться евакуйовані з китайського міста Уханя українці. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

В результаті нападу протестувальники побили скло в автобусах.

В автобусах перебували 45 громадян України і 28 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Автобусы с эвакуированными из Уханя с боем заехали в санаторий в Новых Санжарах. В них летели камни и бутылки. Атаковавших жёстко задерживали.

Опубліковано Vlad Krasinskiy Четвер, 20 лютого 2020 р.

В автотранспорті перебували українці із Маріуполя, Кривого Рогу, Києва, Полтавської, Харківської, Миколаївської, Кіровоградської, Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Донецької, Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Одеської областей.

Вранці 20 лютого вони прилетіли в аеропорт Харкова, після чого на автобусах вони були доставлені в Полтавську область.

Фото: протести в Нових Санжарах (РБК-Україна)

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на тлі протестів у Нових Санжарах за розміщення евакуйованих з Китаю вилетів в Полтавську область.

Раніше депутати селищної ради Нових Санжар звернулися до президента Володимиру Зеленському. Зокрема, від нього вимагали не допустити розміщення в медичному центрі евакуйованих з Китаю. За словами депутатів, у цьому центрі немає умов для перебування карантинного типу, ізоляторів, боксів та належної вентиляційної системи.

Пізніше в Нових Санжарах поновилися зіткнення на шляху до медичного закладу, де планують розмістити евакуйованих з Уханя українців, в результаті чого одна людина постраждала. Нацгвардія почала відтісняти протестувальників по мосту у бік санаторію. В результаті зав'язалася бійка, до санаторію намагалися проїхати мікроавтобуси Національної поліції.