ua en ru

Протести в Молдові: лідери опозиції не мають наміру вести переговори з владою

Протести в Молдові: лідери опозиції не мають наміру вести переговори з владою Фото: Ренато Усатий

Протестувальники не мають наміру шукати компроміс з владою

Лідери протесту в Молдові не збираються вести переговори з чинною владою. Про це сьогодні, 25 січня 2016 року, заявив лідер "Нашої партії" Ренато Усатий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не збираємося з ними зустрічатися. У спікера парламенту Канду прізвище господаря Плахотнюка (екс-кандидат у прем'єри, - ред.), і обговорювати з Канду нічого, тим більше, ми вже один раз зустрічалися", - каже Усатий.

Він також підкреслив, що і надалі протестувальники не мають наміру шукати компроміс з владою.

"Який компроміс?! Їм пред'явлені вимоги, поки вони не виконають - діалогу не буде", - заявив лідер протестів.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що влада Молдови сьогодні, 25 січня 2016 року, має намір провести переговори з представниками опозиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери опозиції заявили, що дають владі час до вечора четверга для відповіді на їхні вимоги, закріплені у резолюції. Якщо їм скажуть ні, то в неділю активісти знову вийдуть на мітинг.

Відзначимо, до 2013 року Володимир Плахотнюк обіймав посаду першого віце-голови Парламенту Молдови. На початку 2013 року, прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат стверджував, що Плахотнюк отримав посаду першого віце-голови парламенту, маючи за спиною офшорні фірми, вкрадені гроші і злочини, за які він відповість.

У січня 2016 року він був висунутий на посаду прем'єр-міністра Молдови за підтримки Демократичної партії Молдови, кандидатура була відкинута президентом Миколою Тімофті через підозри у невідповідності необхідним критеріям непідкупності.

Разом з тим, молдавські ЗМІ називають новообраного прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа "лялькою Плахотнюка".