ua en ru

Протести в Єревані поновилися, поліція затримала декількох активістів

Протести в Єревані поновилися, поліція затримала декількох активістів Фото: протести в Єревані (facebook.com sputnikarmrus)

Протести в Єревані супроводжуються затриманнями прихильників опозиції

Протести в Єревані (Вірменія) проти прем'єр-міністра Сержа Саргсяна поновилися сьогодні вранці, поліція вже затримала кількох активістів, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що групи протестувальників вийшли на вулиці Єревану і перекривають рух транспорту. Також повідомляється, що раніше лідер протестного руху Нікол Пашинян закликав продовжити акції.

За даними "Радіо Свобода", з ранку поліція вже затримала лідера руху "Відкинь Сержа" Давида Санасаряна та ще кілька людей. Напередодні суд на два місяці заарештував активіста Тиграна Мазманяна, якого звинуватили в організації масових заворушень.

Нагадаємо, раніше єреванська поліція заявляла, що для охорони органів державної влади може застосувати зброю.

Зазначимо, протести в Єревані почалися 12 квітня. Приводом для них стало висунення колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра, після того як він ще на посаді президента змінив Конституцію, розширивши повноваження прем'єра. Тоді він також обіцяв, що не буде претендувати на посаду голови уряду.