ua en ru

Протести в Єревані: демонстранти висунули владі ультиматум

Протести в Єревані: демонстранти висунули владі ультиматум Фото: Протести в Єревані

Вимоги повинні бути виконані до вечора 6 липня

Учасники акції протесту в Єревані, які виступають проти підвищення тарифів на електроенергію, зажадали, щоб до 21:00 понеділка, 6 липня 2015 р., влада виконала хоча б одну з вимог, в іншому випадку демонстранти обіцяють щодня пересувати барикади на метр вперед. Відповідну заяву зачитав один з координаторів акції Давид Санасарян, повідомляють РИА Новости.

Зараз на мітингу кілька сотень людей, грає музика з колонок, які раніше поліція забороняла встановлювати. Позиції протестувальників і президентську адміністрацію поділяють близько 60 метрів.

"Загальнонародна акція проти підвищення тарифу на електроенергію триває. Вимоги народу до сьогоднішнього дня не були задоволені, отже боротьба триває. Ми даємо владі час до 21:00 понеділка, щоб вони виконали хоча б одне з наших вимог. В іншому випадку ми продовжимо акцію, щодня пересуваючи на метр вперед наші барикади, які перетворилися сміттєві баки", - йдеться в заяві.

Учасники акції підтвердили свої вимоги скасувати рішення про підвищення тарифів на електроенергію, покарати поліцейських, які застосували силу проти учасників мирного зібрання і журналістів, і припинити кримінальне переслідування учасників триваючого мирного зібрання; переглянути тарифи з метою їх зниження.

Акції протестів у Єревані почалися після підвищення тарифів на електроенергію на 16%. Рішення Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії про підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію на 16%, прийняте 17 червня, спровокувало акцію протесту, яка почалася в Єревані 19 червня та увечері 22 червня переросла в ходу до резиденції Президента на проспекті Баграмяна. Поліцейські із застосуванням спецтехніки під ранок 23 червня розігнали демонстрантів. Майже 240 людей, в тому числі журналісти, були доставлені в поліцейські дільниці, 25 осіб звернулися за медичною допомогою. Вони подали позови у Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, в Єревані мітингувальники збираються переходити до активних дій.